Novice

Egret One - Skiro

Vsak si kot deček želi, da bi nekega dne bil testni voznik…ali za kakšno športno znamko, morda celo za formulo. Želja se le redkim uresniči. Torej sem bil vesel, ko mi je šef rekel, da me ima v mislih za »en« test. Krasno, sem si rekel. Nato sem se pomnil, da grem na dopust . ampak nič za to, je rekel, zadeva bo šla v prtljažnik. Tu postane zadeva sumljiva; v prtljažnik? Kako spraviš dober avto v prtljažnik? Ne moreš, za to ne bo avto ampak ELEKTRIČNI SKIRO! No, ni ravno prva izbira za prvi test, toda zakaj pa ne.

In res, zadeva gre v prtljažnik. Seveda je bila žena nad dodatnim kosom prtljage navdušena, toda…

Ko smo prispeli na morje, sem moral zadevo takoj preizkusiti. Prva vožnja mimo prvega lokala in vsi se obračajo. Moram reči, da se lepo pelje - po asfaltu! če naletiš na granitne kocke, je zadeva podobna mravljinčasti masaži, ampak vsekakor se lahko pelješ.

Poraba je enkratna, vsakih 20km želi 3-4h počitka in elektrike, kar je v današnjih časih povsem sprejemljivo. Velik ekran ti prikazuje vse potrebne telemetrijske podatke, hitrost, prevoženo razdaljo in seveda stanje baterije. Vse kar si uporabnik želi. Majhen in lahek polnilec zlahka vzameš s sabo, z lahkoto ga tudi potem pozabiš, kar se meni seveda ni zgodilo.  Ampak nazaj k skiroju..

Gre za EGRET ONE, 15kg težak skiro, dimezij 970 x 560 x 1170 mm, ko se zloži pride na 930 x 140 x 300 mm. Priročno. Všečno. Zmogljiva baterija dovoli do 20km/h in 23km razdalje, sicer se mi zdi da bolj po ravnem ampak vseeno ok.

Ko je moja princeska videla to čudi, je seveda njen skiro postal nezanimiv, saj se ta pelje kar sam.  In sva se peljala. Vsakič s plaže, in moram reči, da je lepo premagoval tudi ne tako malo strme klance.

Ko je bilo treba iti v trgovino, sva z ženo skoraj tekmovala, kdo bo šel; prej se nama ni bilo treba pregovarjati, je bilo jasno kdo bo šel peš (jaz).

Ko sem si določil dan za temeljit test, sem se z njim odpravil na test v izolsko marino. Skiro se je tam počutil kot doma. In prav je tako. Se  mi zdi odlična kombinacija za na barko oz vsak bivalni čoln. Tudi veliko zanimanja je požel s strani lastnikov plavajočih lepotic, tako da mislim da jih bom naslednjo leto kar nekaj srečal…

Zaključek? Krasna zadeva za vsakodnevne mini opravke, če je kolo prevelik za v pisarno/na dopust. Odlične zmogljivosti, malo trda vožnja…vendar veter v laseh in pogledi, ki sledijo ko se že odpelješ mimo odtehtajo tudi malce visoko ceno. Priporočam.

Julij 2013 - T.G.

Kontaktirajte nas

Gorenjska c. 13, 1234 Mengeš, Slovenija
+386 1 7230 330